×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 18 maart 2019, 00:00 tot vrijdag 22 maart 2019, 23:59

Europese Media Literacy Week

Van 18 tot en met 22 maart vindt de Europese Media Literacy Week plaats, een initiatief van de Europese Commissie om mediawijsheid en Europese initiatieven en projecten op dit gebied onder de aandacht te brengen. Diverse activiteiten worden georganiseerd in Brussel en EU-lidstaten.

Mediawijsheid is belangrijk om burgers in het digitale tijdperk in staat te stellen weloverwogen keuzes te maken. Het is een vereiste voor een levendige, moderne democratie en een belangrijk thema in het licht van de Europese verkiezingen in mei 2019.

Activiteiten

Op 19 maart vindt in Brussel een high-level conferentie plaats, gehost door eurocommissaris Digitale economie en samenleving Mariya Gabriel. Aanwezig zijn vertegenwoordigers van EU-lidstaten, regulerende instanties, media-experts, journalisten en het grote publiek. Op de conferentie wordt de rol van kwaliteitsjournalistiek in een snel veranderende nieuwsomgeving besproken. Hierbij zal het onder meer gaan over het belang van mediawijsheid bij kritisch denken en weerbaarheid tegen desinformatie.

Ook de Media Literacy Expert Group van de Europese Commissie, de European Regulators Group for Audiovisual Media Services (ERGA) en de Contact Committee of the Audiovisual Media Services Directive organiseren activiteiten.

Doe mee!

Organiseer jij iets tijdens de Europese Media Literacy Week? Help Nederlandse initiatieven en activiteiten onder de aandacht te brengen en laat het weten via info@mediawijzer.net. Wij zorgen dan dat de activiteit op de internationale kaart verschijnt.

Houd voor meer informatie de website in de gaten.