×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 11 november 2021, 12:30

ECP Jaarfestival 2021

Locatie:
Fokker Terminal, Binckhorstlaan, Den Haag, Nederland

Op donderdag 11 november vindt het ECP Jaarfestival 2021 plaats in de Fokker Terminal Den Haag én online met een interactief programma van debatten, sessies, workshops en netwerkgelegenheid. Met als thema ‘Digido’s en digidon’ts in de digitale samenleving’ geven ze die dag vorm aan ontmoeting, kennis en inspiratie met een hybride programma.

Over het thema

Samen met partners wil ECP met nieuwe energie actief richting geven aan de kwaliteit van onze snel groeiende digitale samenleving. Welke keuzes maken we en waar kunnen we gemeenschappelijk – bedrijven, overheden, kennisinstanties en maatschappelijke organisaties – doorpakken om de kansen van digitalisering op een verantwoorde wijze te benutten?

Uitgelichte sessie: Nepnieuws in de zorg

Van 14.15 – 15.00 uur vindt de sessie ‘Nepnieuws in de zorg: hoe maak je (toekomstige) zorgprofessionals vaardig in het omgaan met desinformatie?’ plaats. Georganiseerd door Netwerk Mediawijsheid, Digivaardig in de zorg en Lost Lemon.

Zorgprofessionals krijgen – via de (sociale) media, cliënten of patiënten – te maken met zorggerelateerde desinformatie, bijvoorbeeld over de veiligheid van vaccinaties en het gebruiken van medicijnen en voedingssupplementen tegen het coronavirus. Hoe zorg je dat (toekomstige) zorgprofessionals desinformatie herkennen, begrijpen waar het vandaan komt en er op de juiste manier mee omgaan? En hoe zorg je dat je als zorgorganisatie betrouwbare informatie aanbiedt?

Dit is een sessie voor docenten, digicoaches, HR-professionals en anderen die ernaar streven om zichzelf en (toekomstige) zorgprofessionals digitaal vaardig en mediawijs te maken. Meld je hier aan (rechtsboven zit de knop ‘aanmelden’) om de sessie online te kunnen volgen.

Uitgelichte sessie: Is desinformatie een bedreiging voor onze samenleving?

Desinformatie op zich is geen nieuw verschijnsel; wél nieuw is de massale en snelle verspreiding ervan via sociale media, online platforms en synthetische media. Het is een ontwikkeling waar we als samenleving nog geen goed antwoord op hebben gevonden. Deze sessie, georganiseerd door SIDN, SIDN fonds en NL IGF, heeft als doel mensen bewust maken van de omvang en verschillende vormen van desinformatie en antwoord geven op de vraag in hoeverre dit een risico vormt voor onze samenleving. Hier lees je meer over deze sessie.

Praktische informatie

Bekijk het volledige programma op de website. Het congres vindt online plaats voor geïnteresseerden, en offline voor genodigden. Aanmelden kan via de Jaarfestival website.