×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 4 juni 2020, 10:00

Let op; dit agenda-item is verlopen, ga naar de agenda om te zien welke activiteiten gepland staan.

Docententraining Ithaka Media Lab [Uitgesteld]

Locatie:
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Media Parkboulevard, Hilversum, Nederland

Dit evenement is uitgesteld. Zodra een nieuwe datum bekend wordt, wordt deze hier gecommuniceerd.

Op 4 juni organiseren Common Frames, Universiteit Utrecht en Beeld en Geluid de trainingsdag Ithaka Media Lab voor docenten van Internationale Schakelklassen. Deelnemers leren hier over over de werking van nieuwsmedia, theoretisch en praktisch. Na de training ben je in staat mediawijsheidthema’s te bespreken met leerlingen.

Programma

Na de inloop en een welkomstwoord is de Masterclass Medialogica van Beeld en Geluid en Human. Tijdens de masterclass wordt besproken hoe de werkelijkheid verdrongen kan worden door beelden, met een nieuwe werkelijkheid tot gevolg. Docenten kunnen deze inzichten vervolgens meenemen in hun lessen.

In een korte introductie nemen de ontwikkelaars van Ithaka Media Lab docenten mee in de totstandkoming van de lessen en de resultaten van het onderzoek naar de mediawijsheid van jonge nieuwkomers. Met laagdrempelige maakopdrachten met behulp van camera- en montage-apps op de eigen smartphone leren deelnemers kritisch te kijken naar de betekenis van mediaproducten.

Meer informatie

Deelname kost €120 inclusief lunch en een rondleiding door de schatkamers van Beeld en Geluid. Kijk hier voor meer informatie.