×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 12 september 2019, 00:00

Challenge Nederland Mediawijs 2019 – Accelerator Experience

Locatie:
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Media Parkboulevard, Hilversum, Nederland

Voeg deze activiteit toe aan je agenda:

Op 12 september organiseert Netwerk Mediawijsheid in samenwerking met Perfect Storm in het kader van de Challenge Nederland Mediawijs 2019 de Accelerator Experience. Deelnemende netwerkpartners krijgen deze dag de kans om hun idee, om de MediaDiamant op speelse en effectieve manier in te zetten voor volwassenen of (ondersteuners van) kwetsbare mensen, een boost te geven. Ze ontwikkelen een eerste prototype en aanzet tot marktstrategie, onder begeleiding van experts op het gebied van creatief ondernemen, digitale transitie, media design en design thinking.

De stimuleringsbijdrage van Netwerk Mediawijsheid

Netwerk Mediawijsheid organiseert jaarlijks een stimuleringsregeling. In plaats van een traject waarbij een projectaanvraag moet worden ingediend om in aanmerking te komen voor een projectbijdrage of voor een prijs, is er dit jaar opnieuw voor gekozen de regeling als een challenge vorm te geven. Dit jaar bedraagt de stimuleringsbijdrage 35.000 euro.

Aan het eind van de Accelerator Experience op 12 september worden na een pitchronde de winnende projectideeën door de jury bekend gemaakt. De winnende teams ontvangen een bedrag van 10.000 euro om hun idee verder uit te werken tijdens het incubator traject van drie weken.

Op 10 oktober, tijdens de Dutch Media Week, pitchen de teams hun uitgewerkte idee en wordt door de eindjury bepaald welke ideeën gehonoreerd worden met een bijdrage uit het beschikbare bedrag van 25.000 euro.

Meer informatie over het programma van de Accelerator Experience volgt snel.

Inschrijving Challenge #NLmediawijs geopend – deadline 1 september 00:00 uur

Om deel te nemen aan de challenge vorm je een team van 4-6 personen vanuit 2 of meer netwerkpartners. Met dit team bedenk je een eerste idee waarmee je op 12 september in één dag tijdens een accelerator programma komt tot een eerste prototype en aanzet tot marktstrategie. Door het invullen van aanmeldformulier meld je je namens het team aan voor de Challenge Nederland Mediawijs 2019. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 september.

» Ga direct naar het aanmeldformulier
» Lees meer over de Challenge Nederland Mediawijs 2019, inclusief voorwaarden
» Drie tips voor het vormen van jouw team

Over de MediaDiamant – wegwijs in mediaopvoeding

Net als tijdens de Mediawijzer.net Challenge 2017 staat dit jaar de MediaDiamant centraal. Met de Challenge Nederland Mediawijs worden netwerkpartners uitgedaagd om in samenwerking een speelse en effectieve toepassing van de MediaDiamant te ontwikkelen, speciaal voor volwassenen en (ondersteuners van) kwetsbare volwassenen en kinderen.

De MediaDiamant belicht de vijf pijlers van mediaopvoeding en vormt een handvat bij het bespreekbaar maken van mediagebruik en -gedrag. De tool helpt professionals om het gesprek over media te voeren met aandacht voor de risico’s, maar ook de kansen die media bieden.

» Lees meer over de MediaDiamant voor professionals

Meer informatie

Kijk hier voor alle informatie over de challenge. Meld je hier aan.