×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 16 juni 2011 | 15x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Aandacht voor mediawijsheid in het onderwijs bij voorpremière Trust

Afgelopen zaterdag 11 juni organiseerde Mediawijzer.net een voorpremière van de film Trust (VS, David Schwimmer, 2011) in het Ketelhuis te Amsterdam. PABO-studenten en docenten in het primair onderwijs waren hiervoor uitgenodigd om aandacht te vragen voor het thema mediawijsheid in het onderwijs. Naast de filmvertoning werd ook het spel MediaMasters 2011 geïntroduceerd.

Trust
Mary Berkhout, programmamanager bij Mediawijzer.net opende het programma met een korte inleiding over Mediawijzer.net en mediawijsheid. De film Trust geeft namelijk maar één aspect van mediawijsheid weer. Trust gaat over het 14-jarige meisje Annie die via het internet de jongen Charlie ontmoet. Na maanden van onschuldig communiceren via het web besluit Annie af te spreken met Charlie. Dan komt ze er op een afschuwelijke manier achter dat Charlie niet de persoon is die ze dacht dat hij was.

Kind en media
Bij de voorpremière vertelde Rob Megens, ict-projectleider en docent ict aan de PABO Windesheim in Almere, hoe hij zich inzet voor het oprichten van een minor ‘Kind en media’ op de PABO om mediawijsheid te stimuleren. Dit is een van de mediawijsheidprojecten die wordt ondersteund door Mediawijzer.net.

MediaMasters 2011
Alle aanwezigen kregen naast de filmvertoning ook de trailer van MediaMasters 2011 te zien. MediaMasters 2011 is een spannend ervaringsspel voor leerlingen in groep 7. Het spel wordt in november door Mediawijzer.net tijdens de Week van de Mediawijsheid georganiseerd. Zowel scholen als bibliotheken kunnen zich gratis aanmelden via www.mediamasters2011.nl. Tot nu toe hebben al bijna 400 scholen zich hiervoor aangemeld.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.