×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 8 februari 2013 | 14x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Aan de slag met mediawijsheid na NOT 2013

Eind januari 2013 vond de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) plaats in de Utrechtse Jaarbeurs. Ben je er geweest? Dan heb je waarschijnlijk een hoop indrukken opgedaan. Daarom zetten we voor jou, en voor wie er niet bij kon zijn, op een rij welke onderwerpen je op de NOT 2013 kon vinden. En met welke mediawijsheidintiatieven je dit jaar aan de slag kunt.

Mediawijzer Reuzenrad en Mediawijsheid Quiz

Was je aanwezig op de NOT? Dan heb je vast de blikvanger van de NOT gezien: het Mediawijzer Reuzenrad. Hier was Mediawijzer.net te vinden voor vragen over mediawijsheid. Bezoekers konden in het rad een korte Mediawijsheid Quiz spelen om te testen hoe mediawijs zij zijn. De quiz was bedoeld om bezoekers aan te zetten tot nadenken over media en bewustzijn.

Mediawijsheid Route
Mediawijzer.net had speciaal voor bezoekers de Mediawijsheid Route uitgestippeld. De route leidde je langs alle partners van Mediawijzer.net die iets voor het onderwijs en mediawijsheid doen. Zo kon je een bezoek brengen aan de volgende partners:

Mediawijsheid na de NOT
Ook na de NOT gaan de ontwikkelingen op het gebied van mediawijsheid onverminderd door. Voor dit jaar hebben wij de volgende activiteiten nog op de planning staan:

Mediawijsheidmarkt
De Mediawijsheidmarkt vindt dit jaar plaats op 23 mei 2013. De Mediawijsheidmarkt is hét evenement voor iedereen die iets met mediawijsheid heeft. Op de markt vind je gebruikers en aanbieders van mediawijsheidproducten die zich presenteren; je kunt je laten informeren en nieuwe contacten opdoen.

Lees meer over de Mediawijsheidmarkt

Week van de Mediawijsheid en MediaMasters
Van 22 tot en met 29 november 2013 organiseert Mediawijzer.net de Week van de Mediawijsheid. Het is een initiatief van Mediawijzer.net om meer aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid. Gedurende deze week vinden er door het hele land initiatieven plaats in het teken van mediawijsheid. De leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs spelen het spannende mediawijsheidspel MediaMasters. Vorig jaar behaalden ruim 43.000 leerlingen hun MediaMaster.
Lees meer over de Week van de Mediawijsheid en MediaMasters

Competentiemodel Mediawijsheid
Dit model is bedoeld als handvat bij de ontwikkeling van mediawijsheidproducten en -diensten, het inzichtelijk maken van het aanbod, en de vormgeving van (eenvoudige) meetinstrumenten.
Lees meer over het Competentiemodel Mediawijsheid

Mediawijzer.net Stimuleringsregeling 2013
De Mediawijzer Stimuleringsregeling is bedoeld om mediawijsheidinitiatieven te versterken en netwerkpartners met elkaar te verbinden. Het doel van de regeling in 2013 is om bij te dragen aan de realisatie van het PO stappenplan. Dit plan omvat een programma aan activiteiten om mediawijsheid eind 2014 in het basisonderwijs in te bedden.
Lees meer over de Stimuleringsregeling 2013

Mediawijsheid en onderwijs
Kennisnet heeft een website die speciaal is gericht op mediawijsheid in het onderwijs. Op deze site vind je onder andere nieuws, praktijkvoorbeelden, tips en onderzoeken.
Ga naar de site Mediawijsheid van Kennisnet

Mediawijsheid.nl: het online vertrektpunt van mediawijsheid
Op de site Mediawijsheid.nl vind je verwijzingen naar actueel nieuws, relevante organisaties en websites waar je meer kunt vinden over mediawijsheid.
Ga naar Mediawijsheid.nl

Mediaopvoeding.nl
Wat kan ik doen aan het obsessieve gamen van mijn zoon? Hoe lang mag een dreumes op de iPad en de iPhone? Op Mediaopvoeding.nl geven deskundigen antwoord op vragen over kinderen en media.
Ga naar Mediaopvoeding.nl

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.