×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 2 februari 2011 | 35x bekeken | Leestijd: 1 minuut

9 tips voor aangepaste websites

Als je een verstandelijke beperking hebt en je wil leren omgaan met het internet is dat niet zo vanzelfsprekend als voor iemand zonder beperking. Als iemand met een verstandelijke beperking aangeeft gebruik te willen maken van het internet is het van groot belang dat hem of haar de mogelijkheden worden aangereikt dit ook daadwerkelijk te kunnen. Daarom 9 tips voor aangepaste en toegankelijke websites.

Aangepaste software – weinig instructie nodig

  • Ookjij.nl – Nederlandse organisatie, toegankelijke website
  • Wai-not.be – Belgische organisatie, toegankelijke website
  • Ikkies.nl – Website niet toegankelijk, programma eerst met hulp downloaden, daarna zelfstandig te gebruiken

Reguliere programma’s – reguliere instructie (toegankelijk voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking)

  • Digitalecomputercursus.nl – Eenvoudige computercursus voor beginners. Ook toegankelijk voor mensen met een licht verstandelijke beperking. [Noot van de redactie: deze website is niet meer beschikbaar]
  • Klikentik.nl – Dit online oefenprogramma leert gebruikers te werken met sociale media. Het programma richt zich op laagopgeleiden en houdt rekening met een laag taalniveau.

Aangepaste instructie om gebruik te maken van reguliere programma’s

  • Steffie.nl – Steffie legt op een gemakkelijke manier uit hoe dingen werken. Onderwerpen: internet, surfen, zoeken, e-mail, bankpas, internetbankieren, naar het ziekenhuis, NS-kaartenautomaat.
  • Williewebwijs.nl – Willie webwijs is een gratis cursus veilig internetten voor mensen met een verstandelijke beperking. Samen met begeleiders of zelfstandig te doen.

Diverse programma’s – instructie op maat (diverse lokale cursussen)

  • Mee.nl – Voor lokale cursussen kunt u kijken op de website van een MEE-gorganisatie bij u in de buurt. Die kunt u vinden door naar Mee.nl te gaan. Daar kunt u klikken op een plaats bij u in de buurt. Soms hebben zorginstellingen ook aangepaste cursussen. Om die te vinden kunt u ook terecht op de website van een lokale MEE organisatie.

Wilt u nog meer sites bekijken? Kijk dan op op Onbeperktonline.nl [noot van de redactie: deze website is momenteel niet beschikbaar]

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.