×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 5 april 2011 | 11x bekeken | Leestijd: 1 minuut

“70% vindt webwinkelen vanuit internetcafé veilig”

Dat is één van de conclusies die de Consumentenbond trekt uit de zelftest ‘Webwinkel’ die door 1777 deelnemers werd gemaakt. De Consumentenbond startte in 2010 de campagne veilig internet: laatjeniethacken.nl. Daar zijn onder andere de quizzen te vinden waaruit nog meer interessante gegevens naar voren komen.

Zoekresultaten betrouwbaar
Dat de gemiddelde consument enige internetkennis behoeft lijkt duidelijk wanneer blijkt dat 40% van de deelnemers webwinkels bovenin zoekresultaten ook als meest betrouwbaar beschouwt. Een zoekmachine zoals Google verschijnt namelijk regelmatig in het nieuws wegens het beïnvloeden van zoekresultaten. Bovendien is bij Google ook de transparantie ver te zoeken met betrekking tot de manier waarop zoekresultaten worden gerangschikt.

Veilig Internet Quiz
Daarnaast komt uit de zelftest ‘Veilig Internet Quiz’ van de Consumentenbond naar voren dat 72% van de 6026 deelnemers macrovirussen als een actuele bedreiging zien. Dit is echter niet het geval.

Laat je niet hacken
De Consumentenbond is van mening dat consumenten meer kennis nodig hebben om veilig te kunnen internetten. Zij kunnen terecht op Laatjeniethacken.nl waar diverse quizzen te vinden zijn over webwinkelen, het herkennen van phishing veilig internetten. Een ideale manier om internetkennis te testen.

Doe mee aan de zelftesten van de Consumentenbond

[update: deze website is niet meer online]

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.