×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 30 november 2012 | 27x bekeken | Leestijd: 1 minuut

43.000 leerlingen behalen Mediamaster-diploma 2012

Ruim 43.000 leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs hebben hun Mediamaster-diploma behaald aan het einde van de Week van de Mediawijsheid 2012. Tijdens deze week zijn ze in de klas aan de slag gegaan met de interactieve media-ervaring MediaMasters 2012. De leerlingen hebben in samenspel met hun leerkrachten en ouders laten zien hoe mediawijs ze zijn. De Mediamasters werden op een aantal scholen uitgereikt door mediamakers Jeroen Overbeek (NOS Journaal), Evelien Bosch (Zapplive) en Maurice Lede (Het Klokhuis).

Winnende klas MediaMasters 2012
De winnende klas van MediaMasters 2012 is groep 8 van basisschool De Bongerd uit Wijhe. Zij winnen de titel MediaMasters 2012 en een schoolreisje met de hele klas naar Beeld en Geluid in Hilversum. Dit is de klas die MediaMasters 2012 het beste heeft volbracht (met een totaalscore van 13325 punten) en het spel dus het mediawijst heeft gespeeld. Er waren dit jaar bonuspunten te verdienen door bijvoorbeeld ouders in te schakelen om een mediawijsheidtest (de MQ-test) te doen, daadwerkelijk aan de slag te gaan met echte media en kinderen moesten naar de bibliotheek om de opdrachten te volbrengen. Er deden dit jaar 13.000 kinderen meer mee dan in 2011.


Foto: Leerlingen van de winnende basisschool De Bongerd uit Wijhe.

MediaMasters 2012
MediaMasters is de spannende en levensechte media-ervaring voor groep 7 en 8. In deze editie staan leerlingen voor een nieuwe uitdaging: het redden van een redactie. Met hulp van ouders, leerkrachten en bibliotheken ervaren ze tijdens de Week van de Mediawijsheid de kansen van media, maar moeten ze ook bewust omgaan met media. Ze moeten overleggen, samenwerken, media maken en interpreteren. Doorzettingsvermogen en creativiteit zorgen ervoor dat alle leerlingen slagen voor hun Mediamaster. Op 30 november werden deze diploma’s in een aantal klassen uitgereikt door onder andere Jeroen Overbeek (NOS), Evelien Bosch (Zapplive) en Maurice Lede (Klokhuis).

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.