×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 7 oktober 2010 | 1x bekeken | Leestijd: 1 minuut

41% Jongeren weet niet wat gesponsorde link is

Jongeren blijken in hun zoekopdrachten op Google gebruik te maken van zowel gesponsorde als niet-gesponsorde links. In tegenstelling tot eerder onderzoek weet 41 procent echter niet eens wat een gesponsorde link is.

Onderzoek
Het onderzoek staat in het oktobernummer van Tijdschrift voor Marketing, dat deze week op de mat valt. Viola Heijnemans onderzocht voor haar masterscriptie voor de Universiteit van Amsterdam de invloed van Google Adwords op het zoekgedrag van jongeren, en de invloed van de advertentie-uiting op het klikgedrag binnen de zoekmachine. Naast theoretisch onderzoek observeerde ze 120 respondenten in hun zoekgedrag en stelde ze hen de vraag: ‘Geef aan op welke link je het snelste zou klikken’. En: ‘Is deze link wel of niet gesponsord?’.

De belangrijkste uitkomst: Google Adwords heeft wel degelijk invloed op de zoekgedrag van jongeren. Het blijkt dat jongeren geen weet hebben van gesponsorde links, de betekenis en de plaats ervan binnen de zoekresultaten. 41 procent van de respondenten kan niet vertellen wat een gesponsorde advertentielink is.
Een deel van de respondenten denkt bijvoorbeeld dat een link gesponsord is als het zoekwoord vet gedrukt staat. Een ander is van mening dat alleen de rechterkant betaald is, weer anderen denken dat alleen de ‘dikgedrukte topadvertenties gesponsord zijn’.

Lees het hele bericht op Marketingonline.nl

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.