×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 16 november 2009 | 11x bekeken | Leestijd: 2 minuten

4000 scholieren naar IDFA

Van 19 t/m 29 november vindt de 22e editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats. Tijdens IDFA worden van 23 t/m 27 november speciale schoolvoorstellingen georganiseerd voor groep 6, 7 en 8 van het primair onderwijs en het gehele voortgezet onderwijs. Dit jaar kijken maar liefst 4000 leerlingen in Pathé De Munt of Pathé Tuschinski een documentaire op het witte doek, meer dan ooit. Voor en na de voorstelling kunnen docenten met behulp van opdrachten de documentaire in de klas bespreken. Het lesmateriaal dat hier speciaal voor is ontwikkeld, kunt u vinden op de site van Docschool.

Jongeren gratis naar DOC U!
Om meer jongeren in aanraking te laten komen met documentaire opent IDFA op de eerste dag van het festival, donderdag 19 november, haar deuren voor jong publiek t/m 18 jaar! IDFA biedt houders van de Cultuurkaart twee DOC U! filmvoorstellingen gratis aan. Om 16.00 uur zal de documentaire Crips Strapped ‘n Strong te zien zijn in Pathé de Munt 10. Daarna vertonen we de winnaar van de IDFA DOC U! Award 2008, Kassim the Dream. Het onwaarschijnlijke verhaal van Kassim ‘the dream’ Ouma die werd gedwongen als kindsoldaat te dienen in het rebellenleger van Yoweri Museveni. Hij leerde er boksen en ontsnapte tijdens een kampioenschap in de VS, waar hij zich omhoog werkte tot wereldkampioen halfzwaargewicht boksen. Tien jaar na zijn ontsnapping zet hij weer voet op Oegandese bodem. DOC U! is het jongerenprogramma van IDFA.

Bent u docent? Informeer uw leerlingen over deze unieke mogelijkheid! De leerlingen hoeven niet naar de festivalkassa’s maar kunnen met hun Cultuurkaart direct naar Pathé de Munt 10 komen.

Docschool DVD-label: Organiseer een IDFA op school!
Voor scholen die niet in staat zijn IDFA te bezoeken, biedt IDFA een DVD-label met lesmateriaal aan. Deze zijn te bestellen op www.docschool.nl/docenten. O.a. de box Media in Beeld met 3 IDFA-documentaires waarin de werkelijkheid binnen media wordt behandeld is een aanrader. Voor het primair onderwijs en de brugklas is de dvd-box Echt gebeurd met maar liefst 15 jeugddocumentaires zeer geschikt. Op 21 en 22 november zendt [email protected] in het kader van IDFA de hele dag jeugddocumentaires uit. Verder staat op www.docschool.nl algemene informatie over het werken met documentaires in de klas.

West Makes Media
Op 29 en 30 november vindt in samenwerking met IDFA voor de 2e keer het festival West Makes Media plaats in Podium Mozaïek, Amsterdam. Jongeren kijken hier documentaires uit het festivalprogramma 2009 en volgen een Masterclass.
www.westmakesmedia.nl.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.