×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 24 oktober 2013 | 55x bekeken | Leestijd: 3 minuten

Waarom meedoen aan MediaMasters 2013? Drie leraren aan het woord

Het aantal inschrijvingen voor MediaMasters bereikte dit jaar al de magische grens van 2.500 klassen. Een fantastische stijging t.o.v. de 2.000 klassen die vorig jaar meededen. Tijdens de Week van de Mediawijsheid (22 november t/m 29 november) laten duizenden leerlingen van groep 7 en 8 zien hoe mediawijs hun klas is. Je hebt nog precies één week om jouw klas ook in te schrijven.

MediaMasters2013

Doe mee aan MediaMasters 2013

Waarom meedoen? We laten 3 docenten aan het woord over MediaMasters.

Annemieke van Duijn: kinderen bewust maken van consequenties digitale wereld
Annemieke van Duijn geeft les aan groep 6-8 en is ict-coördinator op Vlieger 1 in Westenholte (Zwolle). Vorig jaar heeft zij voor het eerst met groep 7-8 meegedaan aan MediaMasters.

“De kinderen ontwikkelen door MediaMasters meer begrip voor de digitale wereld en worden zich meer bewust van de consequenties binnen deze wereld. Het spel gaf heel veel handvatten voor kringgesprekken. Wat kom je tegen? Hoe ervaren jullie dat? De kinderen gingen er helemaal in op en het was tegelijkertijd ook erg leerzaam voor ze. Toen een leerling erachter kwam dat je ook thuis jokers kon winnen, stormden de halve klas het lokaal uit richting computer. Ze wilden allemaal weten hoe ze deze jokers konden winnen.”

Haar tip voor andere leerkrachten:

“Gewoon doen! Neem de gok en probeer het een keer”.

MediaMasters is een spannend, leerzaam en gratis mediaspel

MediaMasters is een spannend en leerzaam mediaspel

Marchel Hendriks: een gevarieerd en aantrekkelijk spel
Marchel Hendriks is leerkracht van groep 7 en ict-coördinator op De Triangel in Amstelveen. Zijn school heeft al 2x eerder meegedaan met MediaMasters met de groepen 7 en 8.

“Alle leerlingen krijgen met mediawijsheid te maken. De leerlingen van groep 1/2 spelen bijvoorbeeld al spelletjes op de computer. Andere leerlingen zien reclames op tv of buiten en zitten op sociale media. MediaMasters richt zich op leerlingen in groep 7 en 8 en het spel spreekt deze leerlingen aan. De gevarieerde opdrachten en het wedstrijd element zijn erg aantrekkelijk. Wij hadden een paar nare ervaringen met cyberpesten. Het project kwam als geroepen!”

Marchel heeft nog een tip voor andere deelnemers:

“Bereid je goed voor en controleer of alles werkt. Geen groter stress dan willen beginnen en het inloggen werkt niet!”

Remco Koster: MediaMasters is een erg leuk project voor kinderen en leerkrachten 
Remco Koster is leerkracht van groep 8 op basisschool de Triangel, onderdeel van De Groeiling. Vorig jaar heeft hij voor het eerst met zijn klas meegedaan aan MediaMasters, samen met groep 7.

“Beide groepen waren erg enthousiast over MediaMasters en ze verheugen zich dit jaar alweer op de volgende editie. Wij zijn via een ouder in aanraking gekomen met MediaMasters. De ouder heeft connecties bij Beeld en Geluid, een partner van MediaMasters 2013. Na het bekijken van de site wist ik niet exact wat ik kon verwachten, maar door de positieve verhalen van ouders en het feit dat er geen kosten zijn verbonden aan deelname wilde ik de gok wel wagen.”

Hij gaat verder: “Kinderen moeten vaardiger worden en niet zomaar alles overnemen van internet. Spreekt Wikipedia altijd de waarheid? Ja? En wat als ik het artikel nu verander, is dit nog steeds waar? MediaMasters biedt een kant-en-klaar pakket dat zowel leerzaam als vermakelijk is. Er zit weinig voorbereidingstijd in en voorkennis over het onderwerp is niet nodig.”

Zijn tip:

“MediaMasters is een mooie aanleiding om aandacht te besteden aan mediawijsheid, probeer het daarom vooral een keer uit.”

En MediaMasters 2013, wordt dat net zo spannend? We geven je alvast een voorproefje:

Meer weten over MediaMasters?
De opdrachten en verhaallijn van MediaMasters zijn gebaseerd op een aantal mediawijsheidcompetenties. Leerlingen spelen dus niet alleen een spannend spel, ze ontwikkelen ook spelenderwijs deze competenties. Lees hier meer over de theoretische onderbouwing van MediaMasters.

Hoe en waar kunnen scholen zich aanmelden?
Meedoen aan MediaMasters 2013 is kosteloos. Aanmelden is per klas en kan tot en met 31 oktober 2013.

Nieuwsgierig naar MediaMasters? Bekijk de demo.

Wil je een andere school of klas attenderen op MediaMasters 2013? Stuur deze link door: www.mediamasters2013.nl.

Schrijf jouw klas in voor MediaMasters 2013!

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.