×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 21 maart 2013 | 2x bekeken | Leestijd: 1 minuut

250 leerlingen wonen opening Hilversum’s Got Mediatalent 2013 bij

Op vrijdag 15 maart vond de feestelijke aftrap plaats van het eerste event in 2013 van Hilversum’s Got Mediatalent, het regioproject van Beeld en Geluid en de Gemeente Hilversum. Eric van der Want, wethouder Cultuur van de Gemeente Hilversum, gaf het startsein voor de eerste groep van 250 basisschoolleerlingen die de hele dag bij Beeld en Geluid aan de slag gingen met leerzame en interessante media-activiteiten, zoals masterclasses set dressing en kap & grime door tv-professionals. Daarnaast kregen ze een rondleiding door de ondergrondse depots en brachten ze een bezoek aan de experience.

Het project Hilversum’s Got Mediatalent leert kinderen om bewust en kritisch om te gaan met media en stimuleert buitenschools museumbezoek. Andere doelstellingen zijn een bezoek brengen aan het Media Park en kennismaken met verschillende beroepsroepen in de media. Naar aanleiding van het succes van vorig jaar is Hilversum’s Got Mediatalent uitgebreid met een programma voor groep 7 waarin de leerlingen meer te weten komen over het beheer en behoud van het audiovisueel archiefmateriaal van Beeld en Geluid en daar zelf mee aan de slag gaan. De leerlingen van groep 8 volgen, evenals vorig jaar, het programma over talentontwikkeling en beroepsoriĆ«ntatie.

Voor de organisatie van het project heeft Beeld en Geluid dit jaar opnieuw een subsidie van de Gemeente Hilversum toegekend gekregen.

Meer informatie over Hilversum’s Got Mediatalent

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.