×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 26 november 2012 | 89x bekeken | Leestijd: 1 minuut

24% van jongeren gebruikt apps voor gezondheid

Een kwart van de jongeren (24%) gebruikt apps die te maken hebben met sport of gezondheid. Vooral hardloopapps zijn populair. Naast apps gebruikt een derde (29%) een computer of tablet om fit te blijven. Dit blijkt een onderzoek van EenVandaag en Mediawijzer.net onder 1600 jongeren van 12 tot en met 24 jaar uit het 1V Jongerenpanel.

Zo sport 12% op de Wii, doet 7% bewegingsoefeningen via (YouTube-) filmpjes en zoekt 15% op internet naar gezondheids- en bewegingstips.

Online spreekuur
Ruim 6 op de 10 jongeren (64%) zouden een online consult bij de huisarts overwegen. Vooral als zij de klacht niet de moeite van een bezoekje waard vinden (57%). 42% consulteert de arts liever online als zij zich schamen voor hun klacht. Op dit moment heeft bijna niemand daar ervaring mee. Online therapie door een psycholoog of psychiater zien jongeren minder zitten. Slechts een kwart zou een online consult bij een therapeut overwegen.

SOA? Eerst internet checken!
Bij vragen over voorbehoedsmiddelen of SOA’s wenden 7 op de 10 jongeren zich eerst tot internet en dan pas tot vrienden/familie of de huisarts. Ook het antwoord op vragen over verslaving, overgewicht, drugs en alcohol zoeken zij eerst online. 6 op de 10 jongeren hebben wel eens een online zelftest op het gebied van gezondheid gedaan. Vooral BMI- en depressietesten zijn populair.

Over dit onderzoek
Dit online onderzoek is gehouden door EenVandaag en Mediawijzer.net in het kader van de Week van de Mediawijsheid. De Week van de Mediawijsheid met als thema ‘Stijl van leven’ vindt plaats van 23 tot 30 november 2012. Het 1V Jongerenpanel van EenVandaag bestaat uit jongeren van 12 t/m 24 jaar. Aan dit online onderzoek, gehouden van 9 tot 19 november 2012, deden 1.576 jongeren mee. De uitslag is gecorrigeerd op geslacht, leeftijd en spreiding in het land.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.