×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 31 oktober 2011 | 2x bekeken | Leestijd: 1 minuut

1243 mediawijsheidstagiaires in schooljaar 2010-2011

Bij de aftrap van de Week van de Mediawijsheid 2010 bood Mediawijzer.net symbolisch 1000 maatschappelijke stageplaatsen aan toenmalig staatssecretaris Van Bijsterveldt aan. Dit ter promotie van 123 bibliotheken als ‘Huis van de Mediawijsheid’ waar het publiek terecht kan met eenvoudige praktische vragen over mediawijsheid en nieuwe media. Uit onderzoek van Mediawijzer.net blijkt nu dat in het schooljaar 2010-2011 maar liefst 1243 leerlingen een stage hebben gelopen in het kader van mediawijsheid.

Resultaten
Uit het onderzoek van Mediawijzer.net bleek dat 1223 maatschappelijke stagiaires in de bibliotheken hun stage hebben vervuld. Daarbij komen nog 20 junior mediatrainers die bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid een mediawijsheid-gerelateerde stage hebben gelopen, waardoor het totaal aantal uit komt op 1243 stagiaires in het schooljaar 2010-2011.

Stageplaatsen
Een groot aantal bibliotheken heeft bij de invulling van de week gebruik gemaakt van de inzet van scholieren. Tijdens deze week werden scholieren als invulling van hun maatschappelijke stage onder andere ingezet voor het publiek als ‘junior mediatrainer’. Daarnaast konden scholieren niet alleen tijdens de Week van de Mediawijsheid deze stageplaats vervullen, maar ook in de rest van het schooljaar konden zij worden ingezet voor verschillende mediawijsheid-gerelateerde activiteiten. Minister van Bijsterveldt typeerde de inzet van junior mediatrainers in dit project een gouden vondst. “Jongeren zijn opgegroeid in de informatiesamenleving en zijn als geen ander geschikt om mensen te leren hoe verantwoord om te gaan met de diverse media. Het maakt hen daarnaast zelf bewuster van de gevaren en valkuilen”.

Week van de Mediawijsheid 2011
Vanwege het grote succes van de maatschappelijke stages roept Mediawijzer.net bibliotheken op ook dit jaar weer met stagiaires te werken tijdens de Week van de Mediawijsheid 2011.

Lees het onderzoeksrapport (met infographic) ‘Totaaltelling Mediawijsheid-gerelateerde maatschappelijke stagiaires in bibliotheken’

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.